[O1] Światła cofania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dany1694
    Classic
    • 2010
    • 12

[O1] Światła cofania

Cobyście tam w tej umowie nie napisali to i tak do tego mają zastosowanie przepisy kodeksy cywilnego. Nawet jak napiszecie że jest bezwypadkowy i okaże się że nie jest to i tak musisz zakładać sprawę w sądzie cywilnym i tak (sam ci sprzedawca kasy w zębach nie przyniesie tylko powie że nic o tym nie wiedział).
    Ale dla poprawy własnego samopoczucia można iść do pijawki zapłacić 200zł i cieszyć się umową z której i tak nic nie wyniknie jak przyjdzie co do czego.
    Znam to z autopsji i mam znajomego prawnika :wink:
  • ozzi
    Drive
    • 2009
    • 87

[O1] Światła cofania

Witam wszystkich bardzo serdecznie -- pojawił się problem nie zapalających się świateł wstecznego biegu. Żarówki są nieprzepalone -> czy u kogoś pojawił się podobny problem proszę o jakieś sugestie --> czy jest jakiś czujnik od biegu wstecznego ? może wypięła się jakaś kostka a może mam gdzieś przetarty przewód ?? pozdrawiam i czekam na wskazówki
    Prawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Czujnik masz w skrzyni biegów. Sprzwdz czy styki nie zasniedziały a jak nie to sprawdz czujnik/wymien
      Załączone pliki

Komentarz

• Tomaszek
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1545
        • Citroen

ozzi a bezpieczniki sprawdziłes,ja miałem taki problem z tym że przy tym głupiał mi szybkosciomierz i paliwo oraz nie biło kilometrów!Powodem było zwarcie na kablu,przy wrzucaniu wstecznego gdzies tam tak dociskało wiązkę ze robiło mi zwarcie!

Komentarz

• ozzi
          Drive
          • 2009
          • 87

Dzięki za szybką reakcję Panowie jedynym objawem jaki mam to tylko światła . Damianjg gdzie dokładnie na skrzyni jest zlokalizowany ten czujnik i gdzie mam do niego dostęp z komory silnika ?

Komentarz

• Damianjg
            Rider
            • 2008
            • 621

Nie wiem jaka masz skrzynie a nie pamiętam w czy we wszystkich jest tak samo. Do tego czujnika dochodzą tylko 2 przewody. Za dużo przy skrzyni nie ma takich

Komentarz

• ozzi
              Drive
              • 2009
              • 87

ok dzięki za wskazówki jutro zobacze pod maska na skrzynie może coś mi w oko wpadnie i zdam relacje

Komentarz

• Witek1952
                Ambiente
                • 2007
                • 196

Witam. Tam potafi zgnić wiązka. Jest od spodu. Jak wyjmiesz wtyczkę z czujnika to zmostkuj ją spinaczem biurowym. Jak cały bezpiecznik to światła powinny się świecić. Pozdrawiam.
                Witek

Komentarz

• Bialy
                  Rider
                  • 2009
                  • 306

Jak otworzysz maskę, to czujnik masz pomiędzy obudową filtra powietrza a akumulatorem. Musisz się pochylić i pomiędzy dwoma powyższymi będzie zlokalizowany ten czujnik z którego odchodzić będą 2 kabelki.

PS. Jak kupiłem auto też miałem to do roboty, jednak po nieudanej próbie wykręcenia bądź po prostu wyciągnięcia odpuściłem i pojechałem do warsztatu. Zapłaciłem ok. 20zł bo miałem 3 rzeczy do robienia i wyszło 110zł więc myślę że to niedrogo.

Co do roboty samemu to bez kanału/podnośnika dostęp jest bardzo utrudniony. Po wyjęciu akumulatora byłby jak na dłoni...

Komentarz

• kbaran
                    Drive
                    • 2005
                    • 58
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Da się bez kanału, podnośnika. Trzeb awymontować akumulator i półeczkę na kótrej stoi akumulator. Ja też miałem problem z czujnikiem, a dokładnie to ze złamanym tuż przy wtyczce kablem. Naprawa zajęła mi ze 3godzinki, z czego 2 to bezsensowne próby dostania się do tego czujnika "na macanego" bez wyjęcia akumulatora. Po wyjęciu aku i demontażu półeczki dostęp jest naprawde łatwy. Wszystko jest jak na dłoni. Myślę że raczej uszkodzone przewody niż sam czujnik. A po odpięciu wtyczki tak jak ktoś wcześniej napisał, trzeba zmostkować wtyczkę i wszystko będzie jasne.
                    ...
                    O1 ASV & O2 RS

Komentarz

• ozzi
                      Drive
                      • 2009
                      • 87

witam, dzisiaj nie miałem czasu dostać się do czujnika zabiorę się za to w tym tygodniu i zrobię foto jeszcze raz dziękuję za wskazówki i pozdrawiam

Komentarz

• piotr64k
                        Classic
                        • 2010
                        • 9

Witam
                        Mam pytanie dotyczące wtyczki od czujnika. Urwał się jeden z kabli. Da to się naprawić? Czy cza kupić nową wtyczkę? Bo wtyczka sama jest nierozbieralna i nie wiem jak się do niej dobrać.
                        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...